Ruoka

Tiirinkosken Ruoka

Tilan ruokapuolella, kahvilan yhteydessä on aina myynnissä tilan lampaiden ja ylämaankarjan lihaa sekä härkäpapuja jauheena, rouheena ja kokonaisina. Valikoimista löytyy myös lähitilan kananmunia,  yrttejä, ekologisia teelaatuja sekä paljon kauniisiin rasioihin ja papereihin käärittyjä, laadukkaita ruokatuotteita..  

Tilalla myytävät tuotteet ovat tarkkaan valittuja ja osa tuotteista on myynnissä Tiirinkoskella yksinoikeudella. Valikoimiin päätyvien tuotteiden tuleekin sekä maistua erinomaiselta että pakkausten tulee näyttää hyvältä. Tiirinkoskella on myynnissä myös koko laaja ja suosittu tanskalainen Lakrids Bulow-tuotesarja. Sarjan lakritsit myydään kauniissa rasioissa ja siten ovat myös laadukas lahjaidea!

 

Ylämaankarjan liha

Ylämaankarjan liha on loistava valinta tukemaan terveellistä ja eettistä elämäntapaa, sillä liha on vähärasvaista, runsasproteiinista, lisäaineetonta ja prosessoimatonta. Liha on saatu eläimestä, joka on saanut elää lajilleen tyypillistä elämää. Ylämaankarja laiduntaa lannoittamattomilla ja muokkaamattomilla luonnonlaitumilla. Saatu liha onkin ns. Luonnonlaidunlihaa.

Lampaanliha

Saaristolampaanliha on hyvin erilaista kuin marketeissa myytävä.  Alkuperäisrotu käyttää mielellään ravinnokseen metsän yrttejä ja kasveja. Tiirinkoskella lampaat saavat laiduntaa suurimman osan vuodesta metsissä ja pelloilla.  Liha on vaaleaa, maukasta ja riistamaista. Parempaa  lihasta tekee myös se, että tilalla kasvaneet lampaat elävät stressittömämpää ja vapaata elämää. Lampaat syövät puhdasta, ei-tehotuotettua ruokaa ja saavat kasvaa hitaasti omaa tahtiaan.  Nämä seikat vaikuttavat vahvasti lampaanlihan makuun.

Jos haluat kysyä lisää lihoista tai lihojen tuotannosta, ota yhteys: info@tiirinkoskentehdas.fi

Tiirinkosken ruoka

Härkäpapu

Tiirinkosken tilalla viljelty härkäpapu on moninaiseen käyttöön soveltuva papu. Härkäpavun viljelyssä ei kasvukaudella käytetä lannoitteita tai kasvinsuoja-aineita. Härkäpapu on myös loistava soijan korvike, sillä se sisältää paljon valkuaista mutta siinä ei ole rasvaa. Härkäpapu kuuluu virnakasveihin, eikä sisällä pavuissa normaalisti esiintyvää lektiiniä eli härkäpapu soveltuu syötäväksi sellaisenaan. Tiirinkosken tehtaan ruokapuolelta härkäpapua voi ostaa jauheena, rouheena tai kokonaisina papuina ja onkin siten hyödynnettävissä monissa eri resepteissä.