MAATILA

Tiirinkosken tilalla kasvavat ylämaankarja ja lampaat saavat elää lajilleen tyypillisellä tavalla. Eläimet laiduntavat luonnonmonimuotoisuusalueilla hoitaen samalla omalta osaltaan perinteistä maisemaa.   Eläinten kasvattamisen lisäksi tilalla kylvetään härkäpapua ja viljaa ja näitä raaka-aineita käytetään lähes kaikissa kahvilan herkullisissa tuotteissa.  

tiirinkoski (285 of 324)
tiirinkoski-166
tiirinkoski-lammastila-photo-kristakeltanen_21

LANGAT

Tiirinkoskella myydään tilan omista lampaista kerittyä lankaa. Lankavilloiksi kelpuutetaan laitumelta saapuneiden lampaiden sateen  huuhtelemat villat. Villat pestään vain kevyesti kehräämöllä, joten luonnollinen lanoliini jää lankoihin.  Langat kehrätään Itä-Suomessa Pirtin kehräämöllä. Lankoja on valikoimissa luonnonvärisinä ja eri vahvuuksilla, jolloin niitä voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin.

tiirinkoski-lammastila-photo-kristakeltanen_82
tiirinkoski (12 of 47)

TALJAT

Tiirinkoskelta voi ostaa tilan omista lampaista jalostettuja taljoja. Kaikki taljat muokataan Suomessa. Jokainen valikoimissa oleva talja on uniikki yksilönsä. Taljojen villat ovat eri mittaisia ja keskenään jokainen talja on hieman eri sävyinen. Taljoja ei ole värjätty vaan ne ovat luonnollisesti omissa väreissään.  

tiirinkoski-lammastila-photo-kristakeltanen_17
tiirinkoski (217 of 324)