Tiirinkosken Tehdas on Hämeenlinnassa sijaitseva suosittu ja monipuolinen maatila, jonka yhteydessä toimii kahvila, vaate- ja sisustusliike sekä majoituspalvelu. Tiirinkosken Tehtaalle saavutaan niin lähialueilta kuin kauempaakin. Tahdomme luoda tekemistä kaiken ikäisille kävijöille. Kahvilassa ja myymälässä pidämme aina ystävällisen ja lämpimän ilmapiirin, jonne voi tulla yhdessä perheen kanssa, tapaamaan kaveria tai tutustumaan uusiin ystäviin. Kahvilaamme onkin syntynyt mahtava yhteisö, jonne kaikki ovat aina tervetulleita!

Myymälä-Kahvilan omistajina ja yrittäjinä toimivat Nina ja Mikko Toivonen. Heidän lisäkseen Tiirinkosken Tehdas työllistää jo noin 20 työntekijää, jotka toimivat eri tehtävissä niin kahvilassa, myymälässä kuin maatilalla. Tiirinkosken Tehdas kerää jatkuvasti enemmän asiakkaita ja mm. myymälän toimintaa on haluttu laajentaa myös verkkokaupan puolelle.

Tiirinkosken Tehtaan kahvila Hämeenlinassa

Tiirinkosken Tehtaan historia

Meillä on pitkä historia, sillä kahvila ja myymälä toimivat jo 1910 vuonna rakennetussa navettarakennuksessa. Olemme remontoineet navetan 2015, jonka ansiosta olemme saaneet upeat tilat entistäkin paremmin käyttöön viihtyisässä maalaismiljöössä.

Kahvila ja myymälätoiminta on avattu Tiirinkoskelle hieman ennen remonttia vuonna 2013. Tiirinkoski on sukutila, joka on ollut Mikko Toivosen suvun hallussa jo yli sata vuotta. Maalaistilan ylläpidosta ja toiminnasta onkin kertynyt paljon kokemusta, jota on pystytty upealla tavalla jatkamaan suvussa. Tämä kokemus näkyy suoraan kahvilan ja myymälän tuotteissa, joista osa tulee suoraan Tiirinkosken omalta tilalta.

Tiirinkosken Tehtaan tilalla on kasvatettu jo vuosia alkuperäisrotuisia Ahvenanmaan saaristolampaita ja jalostettuja Gotlannin turkislampaita sekä Ylämaan karjaa. Eläimet hoidetaan täysin luonnonmukaisesti, sillä niitä ei tehoruokita, vaan niiden annetaan kasvaa omaan tahtiin. Mm. lehmät ovat koko vuoden ympäri metsässä ja muut eläimet saavat liikkua vapaasti suurissa aitauksissa.

Asiantuntemus

Niina on alun perin kampaaja, josta siirtyi maatilayrittäjäksi. Nina on kouluttautunut Lampuriksi Ahlmanin opistossa ja aluksi Nina keritsikin kaikki lampaat aivan itse. Nyt parin sadan lampaan lauman keritsemiseen on kuitenkin palkattu työntekijä. Villat käsitellään hellästi, jotta luonnollinen lanoliini jää lankoihin. Kaikki Tiirinkosken Tehtaan langat ovat ostettavissa Tiirinkosken myymälästä. Myymälän pyörittämisestä kokemusta on kertynyt jo kymmenen vuoden ajalta, jonka ansiosta asiakkaille pystytään tarjoamaan varmasti asiantuntevaa ja laadukasta palvelua.

Tiirinkosken lammastila

Mikko puolestaan on toiminut suvun maatilalla koko elämänsä. Maatilan pyörittämisestä ja kahvilatoiminnasta on siis pitkä ja vankka kokemus jo useilta vuosilta. Kahvilan toiminta onkin kehittynyt vuosi vuodelta ja kahvilaan saapuu paljon asiakkaita myös kauempaa kuten Helsingistä, Vantaalta, Espoosta sekä muista lähikaupungeista. Tiirinkosken kuvaillaan olevan paikka, missä voi hetken kuvitella olevansa maatalon isäntä tai emäntä, ja jonne on hurjan helppo tulla ja aavistuksen vaikeampi lähteä.

Kahvila on tunnettu erityisesti tilan omista härkäpavuista valmistetuista belgialaisista vohveleista, joita saa sekä makeana että suolaisena. Vohveliannos on niin runsas, että sen tilanneet toteavat sen korvaavan päivän lounaan. Kahvilasta onkin muodostunut ihana lounaskahvila Hämeenlinnassa. Kahvi on myös tilan omaa paahtoa: tummaa ja vahvaa. Kahvia voi ostaa itselle myös myymälässä, samoin tilalla viljeltyä härkäpapua, ohraa ja kauraa sekä lihaa ja lihatuotteita.

Tiirinkosken hevoset
Tiirinkosken lammastila Hämeenlinnassa
Tiirinkosken ylämaankarjaa

Kokemus

Tiirinksoken Tehtaan myymäläTiirinkoskella on pitkä historia maatilan pidossa ja nykyisin tilalla kasvatetaan alkuperäisrotuisia Ahvenanmaan saaristolampaita, Gotlannin turkislampaita sekä ylämaankarjaa. Tilalta löytyy näiden lisäksi mm. kissoja, koiria, hevosia sekä kanoja. Tilalla myös viljellään viljan lisäksi härkäpapua. Vilja- ja härkäpaputuotteiden lisäksi tilalla myydään oman tilan lampaiden ja ylämaankarjan lihaa ja lihatuotteita. Tiirinkosken Tehtaalle voi saapua niin yksin kuin yhdessä. Tilalla riittää tekemistä ja ihmeteltävää, joten aika rientää nopeasti rauhaisassa ja upeassa maalaismiljöössä.

Tervetuloa tutustumaan tilaan ja yhteisöömme!