Lampaanviulu uunissa

Ainekset
6 annosta

n. 1 1/2kg karitsan viulu tai -paisti
1-2rkl sitruunanmehua
1rkl rosmariinia
2tl suolaa
5 valkosipulinkynttä

Valmistus
yli 60 min

Ota liha huoneenlämpöön riittävän ajoissa, 2-3 tuntia ennen paistamista. Jos käytät pakastettua lihaa, sulata liha huolellisesti (1-2 vrk jääkaapissa) ja varmista, että liha ei ole enää jäinen keskeltä. Leikkaa lihasta kalvot ja enimmät rasvat pois.

Hiero lihan pintaan sitruunanmehu, rosmariini ja suola. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Tee lihaan reikiä sinne tänne pienellä terävällä veitsellä ja painele valkosipuliviipaleet viiltoihin.
Nosta liha uunivuokaan ja kaada sen pohjalle hieman vettä. Työnnä lihalämpömittari lihan keskelle siten, että se ei osu luuhun.

Paista viulua 175-asteisessa uunissa, noin 1 1/2-2 tuntia. Liha jää hieman punertavaksi, kun sisälämpötila on 65-70 astetta. Jos haluat täysin kypsän paistin, jatka kypsennystä, kunnes sisälämpötila on 75 astetta.

Peitä kypsä paisti foliolla ja anna vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista. Leikkaa viulun liha vinosti luuhun päin viipaleiksi paistiveitsellä.