Lasten viikonloppu 25.11. – 26.11. Tiirinkoskella

Lasten joulukorttipaja Tiirinkoskella

Tervetuloa viettämään lasten viikonloppua Tiirinkoskelle!

Päivämäärä: 25.11 – 26.11

La 25.11 – Lasten joulukorttipaja aitassa

Lauantaina Lasten viikonloppu käynnistyy tunnelmallisesti, kun koko perhe voi osallistua Lasten joulukorttipajaan aitassa. Tule mukaan luomaan omatekoisia ja sydämellisiä joulukortteja Tiirinkosken iloksi! Voit halutessasi tehdä kortteja myös paikallisen vanhainkodin asukkaille ja tuoda hymyn heidän kasvoilleen. Jokainen kortti on pieni lahja, joka välittää joulumieltä ja rakkautta. Joulukorttipaja on avoinna kello 11:00 – 15:00 välisenä aikana. Voit käydä tekemässä ihania joulukortteja juuri sinulle sopivana aikana!

Jos päätät tehdä kortin vanhuksille, huolehdimme korttien viemisestä suoraan vanhainkotiin. Joten, tule mukaan luomaan joulun ihanimmat joulukortit, olivat ne sitten ystäville, sukulaisille tai vanhuksille. Yhdessä voimme jakaa joulun iloa ja lämpöä!

Lastenviikonloppu on täynnä ihania hetkiä lapsille, mutta samalla se tarjoaa mahdollisuuden ottaa askel kohti joulua ja jakaa joulun ilosanomaa eteenpäin. Tervetuloa mukaan luomaan unohtumattomia muistoja ja levittämään joulun riemua Tiirinkoskella!

Liity seuraamme 25.11 – 26.11 ja yhdessä voimme tehdä tästä Lasten viikonlopusta ikimuistoisen ja lämminhenkisen kokemuksen kaikille perheille. Toivotamme teidät tervetulleiksi Tiirinkosken Lasten viikonloppuun!

Lasten oikeuksien viikko: Lapset ensimmäisenä

Lasten oikeuksien viikko on erityinen aika, jolloin koko maailma kokoontuu juhlistamaan ja korostamaan lasten oikeuksia. Tämä viikko on omistettu lapsille ja heidän oikeuksilleen, ja se tarjoaa tilaisuuden reflektoida, oppia ja toimia lapsiasioiden puolesta.

Mikä on lasten oikeuksien viikko?

Lasten oikeuksien viikko tunnetaan myös nimellä Lapsen oikeuksien päivä tai Lapsen oikeuksien viikko. Se on vuosittain toistuva tapahtuma, joka juhlistetaan ympäri maailmaa marraskuun puolivälissä. Viikko huipentuu YK:n lapsen oikeuksien päivään, joka vietetään 20. marraskuuta. Tämä päivämäärä merkitsee YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen hyväksymistä vuonna 1989.

Lapsen oikeuksien sopimus

YK:n lapsen oikeuksien sopimus on yksi maailman laajimmin hyväksytyistä ihmisoikeussopimuksista. Se tunnustaa, että kaikki lapset, ilman poikkeuksia, ovat oikeutettuja kaikkiin perusoikeuksiin ja ihmisarvoon. Nämä oikeudet kattavat muun muassa oikeuden terveyteen, koulutukseen, leikkiin, nimeen ja kansallisuuteen, osallistumiseen ja suojeluun.

Lapsen oikeuksien sopimus on perustava asiakirja, joka ohjaa maailman valtioiden ja järjestöjen toimintaa lasten hyvinvoinnin edistämiseksi. Lasten oikeuksien viikko on tilaisuus korostaa näitä oikeuksia ja lisätä tietoisuutta siitä, että jokainen lapsi ansaitsee oikeuden kasvaa terveenä, turvassa ja saada koulutusta.

Lasten oikeuksien puolustaminen

Lasten Oikeuksien Viikko tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia puolustaa lasten oikeuksia ja tehdä konkreettisia tekoja niiden edistämiseksi. Tämä voi sisältää kampanjointia ja tiedottamista, lasten osallistamista päätöksentekoon, ja tukemista erilaisissa lasten hyvinvointia edistävissä ohjelmissa ja hankkeissa.

Yksi merkittävä tapa tukea lasten oikeuksia on kasvattaa tietoisuutta aiheesta. Vanhemmat, opettajat, ja muut aikuiset voivat jakaa tietoa lapsille siitä, mitä heidän oikeutensa ovat. Lapset voivat oppia, miten tunnistaa, suojella ja vaatia oikeuksiaan.

Lapsen oikeudet maailmanlaajuisesti

Lasten oikeudet eivät ole vain yhden maan tai kulttuurin asia. Ne ovat universaaleja ja koskevat kaikkia lapsia riippumatta heidän taustastaan tai syntymäpaikastaan. Lasten oikeuksien viikko antaa mahdollisuuden tuoda yhteen eri kulttuureista ja maista tulevia ihmisiä yhteisen asian äärelle. Se korostaa, että lapset ovat tulevaisuutemme ja ansaitsevat parhaan mahdollisen mahdollisuuden menestyä elämässään.

Lasten oikeuksien viikko on aika, jolloin voimme yhdessä sitoutua lapsiasioiden tukemiseen ja lapsille paremman tulevaisuuden rakentamiseen. Tämä viikko on tilaisuus juhlia lasten oikeuksia ja muistuttaa meitä kaikkia siitä, että jokainen lapsi ansaitsee rakkautta, suojelua ja mahdollisuuden toteuttaa oma potentiaalinsa.

Tule kruunaamaan lasten oikeuksien viikko Tiirinkoskelle ihanan koko perheen tapahtuman äärelle, jossa lapset pääset olemaan keskiössä!